Tanjug/AP
Novak Đoković

Posle pobede nad Kameronom Norijem, Novak Đoković ušao je u verbalni sukob sa navijačima Velike Britanije na tribinama, a na konferenciji za medije objasnio je svoju reakciju.

– Ceo meč… Nepoštovanje navijača, ali na to moram da budem spreman u Dejvis kupu. Nekad se pređe granica, u žaru borbe sam i ja reagovao, pokazao da ne dozvoljavam takvo ponašanje. Mogu da rade šta hoće, ali odgovorio sam. Probao sam da dajem intervju, oni su namerno udarali u bubnjeve kako se ne bih čuo, pokušali su da me iritiraju tokom celog meča. Eto, proćaskali smo na kraju – rekao je Đoković.

Mnogo lepše je bilo ono što se desilo neposredno po završetku meča – Novakovi poljupci ka tribinama.

– Porodica donosi energiju koja mi je preko potrebna. Kasno je za decu, ali ostali su – znao sam gde sede, poljupci su bili za njih, za celu porodicu. Poseban je osećaj predstavljati zemlju, uz prijatelje, drugačije je od onoga što smo navikli. Zahvalan sam što sam doprineo ovoj pobedi.

Novak kaže da je finiš sezone i da je umor logičan.

– Drago mi je što izgledam sveže, ali iskren da budem, nisam svež. To je i očekivano, uzevši u obzir broj mečeva u poslednje vreme. Igram možda i najbolji tenis ikada, jašem na talasu samopouzdanja. Uvek je dodatna motivacija igrati za zemlju, deo mene se raduje odmoru i tome da ostavim reket, ali ne mogu sada da uživam u tim mislima, već treba da igram najbolje što mogu i da pobeđujem.

Đoković je u singlu pobedio 21 uzastopni meč u Dejvis kupu, nije izgubio još od predaje Huanu Martinu del Potru 2011. godine.

– Velika je čast i privilegija nositi zastavu na majici. Veća je odgovornost – kada pogledam ka klupi, tu je Viktor, moj prijatelj iz detinjstva sa kojim sam osvojio Dejvis kup 2010. To je tada uticalo pozitivno na naše individualne karijere. Imamo sjajan timski duh, mislimo da imamo dobre šanse za titulu, a u polufinalu imamo teškog protivnika u Italiji. Taj moj niz pobeda pokazuje koliko sam posvećen kada igram za Srbiju, a što više pobeđuješ, više želiš da nastaviš seriju.

U subotu je protivnik Italija, a Novaku će rival opet biti Janik Siner, posle dva duela u Torinu – u grupi je slavio Siner, a u finalu Đoković.

– Treći put u nešto više od nedelju dana, to je sjajno za ljubitelje tenisa. Razvijamo lepo rivalstvo u poslednje vreme. Mnogo ga poštujem, igra tenis života u ovom trenutku, gledao sam malo i sada. Igra na vrlo visokom nivou, bio je veoma “napaljen” jer igra za zemlju. U Dejvis kupu ne zavisi samo od tebe – taj meč može da odluči, ali i ne mora. Dva meča iz Torina poslužiće nam obojici u pripremi. Znam šta me očekuje, ima samopouzdanja, ali ne igram ni ja loše, biće izvrstan meč – zaključio je Đoković.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here