EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Novak Đoković je započeo 386. nedelju vladavine ATP listom.

Najbolji svetski teniser nije igrao proteklih desetak dana na mastersu u Madridu, ali je ipak ostao na čelu. Doduše, njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa se u potpunosti istopila i sada iznosi samo pet poena.

Alkaras je odbranio pehar na turniru u centru Kaha Mahika i tako potvrdio da je u izuzetnoj formi.

Đoković je na čelu sa 6.775 bodova, a Alkaras drugi sa 6.770 sa jasnim izgledima da se 22. maja nađe na čelu liste.

Novaka od 10. maja očekuje odbrana 1.000 poena na mastersu u Rimu, na kom Španac prošle godine nije igrao, tako da će sve što osvoji biti dodato u njegov zbir poena.

Njemu će biti dovoljno da samo odigra meč drugog kola, pa da se ponovo vrati na prvu poziciju.

Inače, u poretku deset najboljih na svetskoj listi, jedini napredak beleži Amerikanac Tejlor Fric. On je sa desete skočio na devetu poziciju potisnuvši Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima. U Top 20, Borna Ćorić je napravio najveći skok, sa 20. na 16. mesto.

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je sa 33. pao na 37. poziciju i ima 1.055 poena. Pad beleži i Dušan Lajović koji je sa 40. pao na 46. mesto i ima 924 boda. Laslo Đere je za razliku od njih skočio sa 70. na 62. mesto i ima 825 poena, kao i Filip Krajinović koji ima 741 poen i napredovao je za pet pozicija, sa 79. na 74. mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here