Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je večeras savladao Mađara Martona Fučoviča 7:6 (7:2), 6:0, 6:3.

Đoković je u prvom setu ispustio prednost od 5:2, ali je u taj-brejku ipak uspeo da dođe do vođstva, zatim je u drugom uručio “krompir” Mađaru, da bi u trećem, uz tri izgubljena servisa i četiri brejka, došao do pete pobede u isto toliko međusobnih duela.

Njegov naredni rival biće Španac Alehandro Davidovič Fokina, koji je bio bolji od Francuza Luke Van Aša 6:4, 7:3, 7:6 (8:6).

Foto možete pogledati OVDE.

Đoković je trenutno u centru pažnje svetskih medija zbog poruke “Kosovo je srce Srbije”, koju je napisao flomasterom na kameri posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem u prvom kolu Rolan Garosa (6:3, 6:2, 7:6 (1)).

Povodom te rečenice oglasila se francuska ministarka Ameli Udea-Kastera, kao i Olimpijski komitet Kosova, a podršku Srbinu pružila je ukrajinska teniserka Elina Svitolina.

Novak se u Parizu bori za rekordnu 23. grend slem titulu, a ima priliku da se, ukoliko mu se poklope ostali rezultati, vrati na čelo ATP liste. Rafael Nadal nije u prilici da odbrani titulu na Rolan Garosu osvojenu 2022. godine. Španac propušta “Kup musketara” zbog povrede, prvi put od 2004. godine.

Đoković je Rolan Garos osvajao dvaput u dosadašnjoj karijeri – 2016. i 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here