EPA-EFE/Yoshua Arias

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Dubaiju pobedom nad Tomasom Mahačem od 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 7:6).

Novak će u osmini finala igrati protiv Talona Grikspora, a Mahač slobodno može da kaže da je odigrao meč života. I ponovo nije uspeo da slavi protiv Srbina. Kada je bilo najvažnije Novak je pokazao snagu i slavio je u odlučujućem taj-brejku sa 7:1.
Povezao je sjajne udarce i rešio susret na impozantan način. Generalno je ovo bio mnogo teži meč nego što je iko očekivao.
U prvom setu Novak je i ranije mogao da završi posao, ali je posle napravljenog brejka dopustio da Čeh uzvrati istom merom.
Ipak, Novak ne bi bio Novak da odmah nije uzvratio novim brejkom, poveo je sa 5:2 i najavio osvajanje prvog seta.
Potom je usledio preokret. Čeh je igrao tenis života, pogađao linije, napravio brejkove i stigao do izjednačenja u setovima.
Novak se žalio na povredu, potom se i Čeh požalio na povredu ručnog zgloba, da bi sve rezultiralo pobedom Novaka Đokovića koji se provukao kroz ovakav meč.
Vrlo, vrlo težak i naporan prvi meč na turniru u Dubaiju. Mnogo grešaka, nije Đokovića hteo ni servis, ali on je Novak Đoković, pobeđuje i kada ne igra najbolji tenis.
Sledi meč protiv Grikspora u sredu, ne pre 16 časova po našem vremenu.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here