EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković rutinski je prošao i drugu prepreku na US openu i zakazao meč sa Laslom Đereom, koji će odlučiti ko će među 16 najboljih u Njujorku.

Osvajač 23 grend slem titule bio je bolji od Španca Zapate Miraljesa 6:4, 6:1, 6:1.

Najzanimljivije je bilo u prvom setu. Španac je u drugom gemu imao dve brejk lopte i ispostavilo se da su to bile dve njegove jedine šanse u prvom delu meča. Đoković se sačuvao, a onda je i prvi i jedini brejk u ovom delu igre napravio u petom gemu. Poveo je 3:2 i onda dobrom igrom na svoj servis stigao do 6:4.

Zapata je osvojio svoj servis gem na startu drugog seta i to je bilo sve što je uradio u ovom delu igre. Usledilo je šest vezanih gemova Đokovića koji se potpuno razigrao za velikih 2:0 u setovima.

Poslednji trzaj Španac je imao na startu trećeg seta. Imao je ukupno četiri brejk lopte u prvom i trećem gemu. Đoković je prebrodio tu malu krizu na svoj servis i ponovo uspostavio kontrolu. Koristi prvu šansu da oduzme servis rivalu u četvrtom gemu i to je praktično bio kraj meča.

Đere je danas savladao Francuza Gastona 6:1, 6:2, 6:3.

Đoković i Đere odigraće drugi međusobni duel na turu. Jedini meč do sada posle velike borbe dobio je Novak u Beogradu na Srbija openu 2022. godine kada je slavio 2:6, 7:6, 7:6.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here