Najbolji teniser Novak Đoković biće prvi nosilac na ATP turniru U Beogradu, a pred dolazak u glavni grad Srbije je otkrio koliko uzbuđen zbog činjenice da će skoro nakon decenije ponovo igrati u rodnom mestu.

– Jako sam uzbuđen što ću igrati u rodnom gradu Beogradu nakon devet godina od poslednjeg meča. Srećan sam što smo ponovo uspeli da dovedemo turnir iz serije 250 u Beograd, ne samo muški nego i ženski, kao i Challengere. Zahvaljujem se i državi Srbiji i gradu Beogradu na podršci i pomoći, svim ljudima koji pružaju i pozitivnu energiju i podršku ne samo meni nego svim srpskim teniserima. Oni su ohrabrili i svetske tenisere iz vrha da se odluče da dođu i igraju u Beogradu iako u istoj nedelji imamo i turnir iz jače kategorije u Barseloni. Nadamo se da ćete uživati u tenisu, ne samo ove godine nego i u narednim godinama koje dolaze – kazao je Đoković.

Serbia open će se igrati od 19. do 25. aprila na terenima Teniskog centra Novak.

Đoković je iznenadno eliminisan u ranoj fazi Mastersa u Monte Karlu, te će imati nekoliko dana više da se pripremi za predstojeće takmičenje u Beogradu.

Srpski teniser Dušan Lajović imaće priliku da bude “srećna ruka” prilikom izvlačenja žreba za glavni deo takmičenja.

Žreb će biti održan u subotu, 17.aprila u 14:20 uz direktan prenos na RTSu i Arena sportu.

Žreb za kvalifikacije biće održan u 18:30.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here