Foto: EPA/YOAN VALAT
Novak Đoković

Emotivna reakcija Novaka Đokovića posle pobede u četvrtfinalu Rolan Garosa izazvala je razne komentare, jedan od njih i od Anabel Kroft, nekadašnje britanske teniserke.

Kroft, nekada 24. teniserka planete, prokomentarisala je trenutak Novakove proslave pobede nad Mateom Beretinijem.

Srpski teniser je emocije i frustracije izbacio na nešto bučniji način nego što je to uobičajeno za njega.

– Đokovićeva reakcija je nesvakidašnja i veoma zabrinjavajuća. To nam je pokazalo kroz šta igrači prolaze dok su na terenu i ne verujem da za njih može da bude dobro da su podN takvim stresom – izjavila je Kroft za “Tenis365”.

Novak je u 12. gemu četvrtog seta iskoristio treću meč loptu, a posle jedne neiskorišćene bio je toliko besan da je šutnuo reklame kraj terena.

– Zabrinulo me je to koliko se iznervirao. Ne može biti dobro za jednu osobu da prolazi kroz baš takve emocije – dodala je 54-godišnjakinja iz Kenta.

Najbolji teniser planete je posle pobede objasnio kako se osećao tokom meča u kojem je bilo, žargonski rečeno, svega i svačega.

– Ludilo. Ne znam kako bih drugačije to nazvao. Šta smo sve doživeli na terenu – preokrete, publiku, atmosferu… Nije mi bilo svejedno da igram u takvoj atmosferi, pošto je većina publike bila na njegovoj strani. Pritisak je rastao i onda je na kraju ova moja reakcija bila neko oslobođenje te tenzije koja se nagomilavala – rekao je Đoković posle meča.

Novak je tokom godina postao poznat po tome kao neko ko dosta često svoje emocije prikazuje usred mečeva, a, takođe, i kao neko ko o tome uvek otvoreno priča.

– Nisam robot, imam osećanja i prolazim kroz tornado tih emocija na terenu. Ponekad mi je potrebno da budem usredsređen na sebe i zatvoren, ponekad mi je potrebno da se oslobodim svega toga i pokrenem sebe na taj način – rekao je Đoković na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Britanka saoseća sa Novakom i ostalim teniserima i teniserkama i ističe njihovu hrabrost.

– Ljudi ne razumeju koliko su teniski mečevi stresni. Svi oni su veoma hrabri što prolaze kroz sve što prolaze – zaključila je Kroft.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here