EPA-EFE
Novak Đoković

Srčanost Novaka Đokovića često je pogrešno shvaćena, istakao je nekadašnji teniser Aleks Koreča.

Dvostruki finalista Rolan Garosa i aktuelni komentator na Evrosportu, naveo je da Đoković sa velikom strašću pritupa svemu što radi.

Koreči je naročito u oko upala Đokovićeva proslava desete šampionske titule na Australijan openu, tokom koje je najbolji teniser sveta doživeo emotivni kolaps u zagrljaju porodice.

– Zagrljaj sa bratom bio je akumulacija brojnih situacija sa kojima se nosio tokom godina. Ono što Đoković donosi jeste čista strast – rekao je Koreča.

On je pokušao i da objasni Đokovićevu poziciju u očima javnosti.

– Mislim da Đokovića često pogrešno razumeju. On ima veliku dušu i ne računajući te neke njegove stvari i ideale, kojih se držao od starta pri tom nikoga ne varajući, oduvek je bio veoma iskren.

Iskrenost ga je koštala mnogih stvari, a naročito odnosa sa najvećim rivalima, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

– Ne verujem da bi išli Novak i Rafa otišli zajedno na večeru. U tenisu je svako blizak svom timu, svako ima drugačije navike i rasporede. Federerovo i Nadalovo rivalstvo se pretvorilo u nešto bliže, ali Đoković i Nadal su različiti kada je reč o idealima i tome kako dele stvari s navijačima – zaključuje Koreča.

2 COMMENTS

  1. Pola evropljana su hladnokrvni. Jednostavno ljudi bez mnogo emocija i simpatija. Njima je Nole cudan a njegovu ljubav nemogu da osete.
    Upravo njima zato smeta Djokovic. Oni bi njemu da zabrane da bude human. Nole nema pravo da bude emotivan posto je i njima to pravo uskraceno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here