Photo/Michael Probst

Čelnici ITF i Dejvis kupa otkrili su kakve će promene stupiti na snagu u takmičenju u 2022.

Najavljeno je da će se umesto 18, na finalnom turniru takmičiti 16 timova.

Novina je da će se oni takmičiti u četiri grupe iz koje će se po dva prvoplasirana tima plasirati u nokaut runde.

Igraće se četvrtfinale, polufinale i finale.

Bilo je indicija da će se takmičenje prebaciti u Abu Dabi, ali ono što je sada jasno je da će umesto u tri grada (ove godine Insbruk, Torino i Madrid), takmičenje u 2022. biti u pet gradova.

Grupne faze će se igrati u četiri grada, dok će se mečevi nokaut faze i finale igrati u petom gradu, na neutralnom terenu.

Predsednik ITF Dejvid Hagerti je tako na neki način ispunio želju Novaka Đokovića da se igra na više mesta.

– Imaćemo tu glasnu lokalnu publiku koju želimo, osećaj kao da se igra kod kuće i na strani, mislim da će sve to bisti sjajno. Ono što želimo je da gde god da bude finale, imamo i veliku bazu navijača koji putuju. To je nešto što verujem da ćemo uspeti da uradimo. Da će biti nekih popusta i načina da ti navijači putuju, gde god to bilo – rekao je Hagerti.

Odluka o gradovima grupne faze domaćinima biće doneta u martu, dok će se za nekoliko nedelja znati ko će biti domaćin nokaut faze i finala.

– Ovo je nova evolucija takmičenja i mislim da će nas naredna godina odvesti korak napred u smislu Svetskog prvenstva u tenisu. Svi smo zaista uzbuđeni zbog toga – zaključio je prvi čovek ITF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here