Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Federalni sud je doneo odluku da Novak Đovković bude pušten na slobodu, pošto je sudija Entoni Keli utvrdio da mu je neosnovano ukinuta viza po dolasku u Australiju.

Sudija Keli je smatra da je odluka o ukidanju vize „nerazumna“ i naredio je da se Đoković odmah pusti na slobodu.

U svom konačnom izlaganju naveo je da je Vlada Australije pristala da ukine odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, koji će konačno dobiti pasoš i lične stvari.

Ustanovljeno je da Đokoviću nije dato dovoljno vremena, nakon što je obavešten o nameri ukidanja vize, da razgovara sa svojim predstavnicima.

Advokat Kristofer Tan, koji je predstavljao Vladu Australije, najavio je da postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok ponovo ukine vizu prvom teniseru sveta.

To znači da kada prvobitna odluka bude opozvana, Hok bi mogao ponovo da poništi vizu Đokoviću. Sudija Keli je konstatovao da u tom slučaju Novak ne bi mogao da se vrati u Australiju naredne tri godine, na šta bi mogao da podnese žalbu.

Podsećamo, Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, pošto su federalne vlasti saopštile da prethodna infekcija koronavirusom nije dovoljan osnov za izuzeće.

Njegovi advokati istakli su da je srpski teniser ispoštovao sve procedure, a posebno su se osvrnuli na način na koji su se zvaničnici ophodili prema njemu na aerodromu, pozivajući se na nepravedan tretman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here