Tanjug/AP
Novak Đoković

Antoan Žerometa, lekar koji je operisao Novaka Đokovića, istakao je da su male šanse da trenutno treći teniser sveta zaigra na Vimbldonu.

Francuski stručnjak ističe za “Ekip” da je teško predvideti kako će teći oporavak kolena i da je gotovo nemoguće da bude na 100 posto za samo tri nedelje.

– Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja, videćemo da li ostaje “suvo” i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvideti stanje u kom će biti za nedelju, dve i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri nedelje, to zaista deluje teško ostvarivo – rekao je Žerometa

Probao je i da opiše svoje iskustvo sa slavnim pacijentom, kog je ocenio kao veoma normalnog, punog poštovanja i strpljivog.

– Novak je prava sila, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi verovatno završilo odmah u urgentnom centru sa “zaključanim” kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja. To dovodi u pitanje nepoštene kritike prema njemu i tumačenja onih koji kažu da to nije prava povreda – rekao je doktor.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here