EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Slavni dizajneri, Domeniko Dolče i Stefano Gabana, koji su tokom 20 godina bili i emotivni, a ne samo poslovni partneri, otkrivaju da su na početku krili svoju vezu i da su patili od krize identiteta.

– Osećao sam se drugačije od ostalih, osećao sam da me osuđuju i da me zadirkuju – priznao je Stefano Gabana u intervjuu za “Corriere della Sera”. Takođe je rekao da u tom periodu nikada nije kod kuće govorio o homoseksualnosti i dodao da su on i Dolče u početku pokušavali da sakriju svoju vezu, kako u javnosti, tako i privatno.

Oni su počeli da žive zajedno u malom stanu u Milanu, kada je Gabana imao 18 godina, a Dolče 22, ali nikada nisu razgovarali sa bližnjima o ljubavi koja ih je spajala.

– Sve smo delili, ali rodbini se nismo predstavljali kao ljubavni par. Nikad kod kuće nisam govorio o svojoj homoseksualnosti – otkrio je Gabana, koji je rođen u Milanu 1962. godine.

Zapravo, sve do 1999. godine, kada su se zabavljali oko 20 godina, nikada nisu govorili javno o svojoj ljubavi. Te godine njih dvoje su osvanuli na naslovnici časopisa “Sette” i otkrili svoju vezu.

– Moja majka je počela da plače, zabrinuta zbog reputacije. “Šta da kažem komšijama?”, rekla je pre nego što me je zagrlila, dok je moj otac iznenađujuće rekao: „Ako je tebi u redu, za mene nije problem“ i nastavio da čita novine – otkrio je Dolče, rođen u Palermu 1958. godine.

Iako nisu zajedno već skoro 20 godina, ostali su jako dobri prijatelji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here