Pixabay.com

Ugovor o kineskoj donaciji za izgradnju dve laboratorije za korona virus biće potpisan danas u 11 sati, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Kineska donacija se odnosi na izgradnju dve laboratorije, jedna je u Kliničkom centru Srbije, koja treba narednih dana da počne da radi, sad je u pripremi, a druga će se nalaziti u Nišu, verovatno u Institutu za javno zdravlje Niš, koja će biti kapaciteta hiljadu testova dnevno i počeće da radi za oko 45 dana – rekao je Nedimović za Pink.

Za Niš je jedan deo sredstava donirala kompanija Ziđin iz Bora, naveo je Nedimović, ističući da je to primer društvene odgovornosti jedne kompanije.

Govoreći o dvema laboratorijama na koje se odnosi kineska donacija, Nedimović je rekao da se radi o najmodernijim laboratorijama koje su korišćene i u Vuhanu.

– U Vuhanu se taj projekat simbolično zove ”vatreno oko”, kojim se simbolično pokazuje borba. To nam je jedan od osnovnih alata da sve identifikujemo i obolele potom izlečimo – rekao je Nedimović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here