Tanjug/AP
Luka Dončić

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić srećan je zbog povratka na parket.

Luka je četvrtoj utakmici Dalasa protiv Juta Džeza imao 30 poena, deset skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo doovoljno za pobedu, pa se serija sa rezultatom 2:2 vraća u Teksas.

Dončić je propustio prve tri utakmice zbog povrede lista, koju je zadobio na poslednjoj utakmici regularnog dela seone protiv San Antonio Sparsa, koja je bila rezultatski nebitna za Mavse.

Luka nije krio sreću zbog povratka u igru.

– Veoma sam uzbuđen što sam se vratio. Bilo mi je zabavno tamo, zabavljam se igrajući košarku. Šta može da bude bolje od plej-ofa. Plej-of je najuzbudljiviji deo sezone i zato mi je drago da sam se vratio – rekao je reprezentativac Slovenije.

Što se tiče njegove povrede, rekao je da je bio malo napet.

– Na početku malo sam razmišljao o tome. Alo kako je prolazilo vreme, brzo sam zaboravio na to. Mislim da je to bilo već negde na sredini utakmice – kaže Luka.

Luka je u finišu utakmice pogodio trojku za 99:95, ali je Juta postigla narednih pet poena bez odgovora Dalasa.

Pri poslednjem posedu Luka je bio udvojen i nije mogao da šutne za pobedu, već je prosledio loptu Spenseru Dinvidiju koji je promašio šut za pobedu.

– Dončić je pogodio neke stvarno teške šuteve. Hteli smo da nateramo nekog drugog da šutira – rekao je Donovan Mičel.

I Rudi Gober je pričao o Luki. Imao je samo reči hvale za Slovenca.

– To je Luka. Ne mora da ide brzo da bi imao uticaj na igru i imao je velikog uticaja, pogotovo u finišu utakmice. Imao je neke jako bitne pogotke. Zbog toga je to što jeste – rekao je francuski centar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here