Donirana najsavremenija oprema

0

 

 

Dar vredan 29 000 dolara: Gošće iz Australije sa dr Čelarom
 

 

Udruženje Srba u Australiji Spas poklonilo je ovih dana najsavremenije kamere za dijagnostiku i operativne zahvate Odeljenju grudne hirurgije Hirurške klinike u Nišu. Novac za kupovinu ove dragocene opreme, rekla je Tanja Matriko, predsednica Udruženja Spas, Srbiji u Australiji prikupili su od sunarodnika, srpskih državljana koji žive na Zelenom kontinentu, od ljudi dobre volje i organizovanjem dobrotvornih i donatorskih skupova. Oprema je vredna 29.000 dolara i nadamo se da će doprineti efikasnijem zbrinjavanju pacijenata u niškom Kliničkom centru, kaže Tanja Matriko, a dr Marko Čelar, načelnik Odeljenja grudne hirurgije na Hirurškoj klinici KC Niš je istakao:
– Ovo je najmodernija oprema kakva se poslednjih godina primenjuje u svetu, a kakve u Srbiji za hirurške poduhvate u oblasti grudne hirurgije do sada nije bilo. S jedne strane sigurno je da će biti od neprocenjivog značaja za dijagnostiku i za operativne zahvate. Mnogo je važnije što će najviše doprineti bržem oporavku i kraćem boravku pacijenata na bolničkom lečenju i njihovom brzom povratku u normalan život – kaže dr Čelar.
U delegaciji iz Melburna u Australiji, gde je sedište Humanitarne organizacije Spas bile su i Dubravka Lazarević i Dubravka Maksimović, koje su najavile nove humanitarne akcije prikupljanja pomoći za medicinske i zdravstvene organizacije u Srbiji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here