Evropski parlament
Doris Pak

“Podela Kosova mogla bi da bude početak daljih pokušaja promene granica na Balkanu. Nijedan problem ne bi bio rešen, a novi animoziteti bi dobili svoju podršku”, smatra Doris Pak, bivša izvestiteljka Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

– Tada bi i Republika Srpska pokušala da iskoristi priliku da napusti BiH. A, šta je sa Albancima? Nijedno pomirenje ne bi se moglo dogoditi u takvim okolnostima. Kome je to u interesu? Postoji samo Rusija, koja ima interes da stvori kontinuirane probleme za Evropsku uniju – dodaje ona.

Na pitanje Danasa da li Vučića vidi kao nekoga ko ima protekcije u EU zato što je izrazio spremnost da konačno stavi tačku na kosovski problem, Pak odgovara potvrdno:

– Mislim da je tako, jer je on izrazio spremnost da ovo privede kraju. Vučić je nekad bio mlad političar, blizak onima koji su instalirali aparthejdski režim na Kosovu, koji je na kraju doveo do nezavisnosti. Zato je on taj koji može bolje nego iko drugi da nađe izlaz iz ove situacije, što je teško za obe strane. Želim mu uspeh – poručuje Doris Pak.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here