EPA/Michael Reynolds
Džo Bajden

Šefica Američke agencije za međunarodni razvoj Samanta Pauer doputovala je u Sarajevo, poručivši da je došla u BiH da prenese poruku predsednika SAD Džozefa Bajdena.

– Važno mi je da prenesem poruku predsednika Bajdena, a to je da su Sjedinjene Američke Države uz građane BiH. SAD su bile uz ove građane i tokom rata kada sam ja bila ovde i radila kao novinarka. Sa građanima i ljudima u ovoj zemlji već smo 26 i više godina i sada smo – izjavila je Samanta Pauer.

Ona će se, kako je planirano, u petak sastati sa članovima Predsedništva BiH.

– Sastaću se s njima da bismo razgovarali o očajnički potrebnim reformama za političke i ekonomske strukture u BiH, reformama koje bi koristile svim građanima ove zemlje – kazala je ona u obraćanju novinarima na Baščaršiji.

Kako je preneo portal „Kliks“, Samanta Pauer je odgovorila i na pitanje novinara o potezima srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

– Ono što je jasno je da pretnja povlačenjem iz institucija na državnom nivou je pretnja stabilnosti koja je dogovorena potpisivanjem Dejtonskog sporazuma. Te pretnje nemaju nikakvog ekonomskog niti funkcionalnog smisla – rekla je ona.

Samanta Pauer je prokomentarisala i nedavne sankcije SAD.

– Što se sankcija tiče, rekla bih da smo mi i naši prijatelji posvećeni borbi za odgovornost. Zaista nećemo oklevati da delujemo protiv onih koji su korumpirani, koji vode do podela među građanima BiH – navela je ona.

2 COMMENTS

  1. Ја сам веч 30 година без дома и права да се вратим у свој родни град због твог писања лажи о БиХ.Срам те било и твог председника.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here