Pexels

Svi znamo koliko je dodir moćan, još kada vas dodirne osoba na koju se “palite”. Odmah se koža naježi, a toplota počne da struji kroz telo.

A ljudsko telo ima mnogo mesta koja su izuzetno osetljiva na dodir i stimulaciju, što može doprineti nezaboravnom seksualnom iskustvu kako za muškarce, tako i za žene.

Takođe, dodir pravog mesta u pravom trenutku intenziviraće seksualno zadovoljstvo i povećaće intimnost u vezi.

A koja su to mesta koja su posebno osetljiva i na kojima je dodir vrhunac uzbuđenja.

Ovo je sedam erogenih zona kod muškarca, a njihova stimulacija dovešće ga do ludila.

Usta

Ljubljenje je jedan od ključnih aspekata seksualnog iskustva, jer povećava nivo dopamina u mozgu, neurotransmitera koji podstiče seksualnu želju. Različiti pristupi ljubljenju, poput korišćenja jezika ili nežnog grickanja usana, mogu dodatno pojačati uzbuđenje.

Uši

Istraživanje je pokazalo da su uši druga najosetljivija erogena zona na muškom telu. Nežni dodiri ili lagano ljubljenje ušnih resica mogu biti izuzetno erotični i podstaći partnera na seks.

Vrat

Lagani poljupci niz vrat mogu brzo podstaći seksualno uzbuđenje. Stimulisanje dela vrata ispod kose posebno može biti efikasno.

– Kombinacija topline i vibracije će podstaći jaku želju kod vašeg partnera – objašnjava seksualna stručnjakinja Emili Mors.

Bradavice

U nedavnom istraživanju za američki časopis “Cortex”, muškarci su priznali da je stimulacija bradavica jedno od najvažnijih mesta za podsticanje seksualne želje.

Seksualni stručnjaci preporučuju nežno sisanje ili lizanje bradavice, a istovremeno dodirivanje muškog polnog organa za dodatno zadovoljstvo.

Vrh muškog polnog organa

Ova regija je izuzetno osetljiva zbog velikog broja nervnih završetaka, slično kao i ženski klitoris. Fokusiranje na ovu oblast tokom seksualnog odnosa ili oralnog zadovoljstva može intenzivirati seksualno iskustvo.

Zadnjica

Hmmm, ako ste se pitali gde je muškarcima G tačka, odmah da vam kažemo da je tu… Kod muškaraca, stimulacija prostate može biti izuzetno uzbudljiva. Masaža prostate, koja se nalazi na prst udaljenosti unutar analnog kanala, može pružiti intenzivnije orgazme. Ipak, važno je da znate i to da nisu svi muškarci jednaki, pa bi trebalo o tome razgovarati sa partnerom.

Perineum

Ovo područje između testisa i anusa sadrži ejakulacijske mišiće i može biti izuzetno osetljivo na dodir. Lagana masaža perineuma tokom oralnog seksa može pojačati seksualno uzbuđenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here