pixabay.com

Medicinska sestra Lusi Letbi, koja je u britanskoj bolnici 2015. i 2016. godine ubila sedam beba, osuđena je danas na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovne slobode.

Bivša neonatalna medicinska sestra, najgori serijski ubica dece u modernoj britanskoj istoriji, takođe je na krunskom sudu u Mančesteru osuđena za pokušaj ubistva još šest beba u bolnici u Česteru.

Letbi (33) je treća živa žena u Velikoj Britaniji kojoj je izrečena doživotna kazna i četvrta u istoriji.

Izričući kaznu, sudija Džejms Gos je rekao da je ovo bila “surova, proračunata i cinična kampanja ubistva dece”, prenosi Gardijan.

Dodao je da je Letbi ubijala najmanju i najugroženiju decu, znajući da će njeni postupci “izazvati značajnu fizičku i neopisivu psihičku patnju”.

“Postojala je duboka zloba koja se graniči sa sadizmom u vašim postupcima”, rekao je sudija.

Letbi je odbila da prisustvuje izricanju presude u sudu, gde su roditelji njenih žrtava do detalja opisali uticaj njenih zločina.

Lusi Letsbi osuđena zbog ubistva sedam beba 2015. i 2016. godine, kao i za pokušaj ubistva šest beba u istom periodu na akušerskom odeljenju bolnice u Česteru u Velikoj Britaniji.

U optužnici je navedeno da je ona je za izvršenje ubistava i pokušaja ubistava koristila metode kao što su namerno ubrizgavanje vazduha, preterano hranjenje i trovanje insulinom.

Letbi je prvobitno odbacila sve optužbe i krivicu prebacila na higijenu bolnice i kadriranje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here