EPA/Boris Pejović

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kaže da su komentari na autorski tekst predsednikA Crne Gore i lidera ove stranke Mila Đukanovića potvrda da su naredni izbori “dan D” za Crnu Goru.

Nikolić je naveo da dolaze vanredni parlamentarni izbori i upozorio da građani nemaju pravo na drugu grešku i da je, kako kaže, sudbina u njihovim rukama.

– Suverenistički blok, bez obzira na modalitet nastupa mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobedu neće doneti niko – sem oni sami – kaže Nikolić i dodaje:

– Sa druge strane političkog spektra razlike gotovo da nema – i jučerašnje reakcije su to još jednom dokazale. Zbog toga, naredni izbori biće “dan D” za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja. I samo svi zajedno toga dana možemo odbraniti temeljne vrednosti od kojih mora biti satkana budućnost Crne Gore kao moderne, evropske, sekularne, antifašističke države i punopravne članice EU.

Sve danas je, kaže, uzrokovano rezultatom izbora 30. avgusta 2020.

– I pre tih izbora jasno smo upozoravali javnost da je glas za (Abazovićevu) Uru glas za Demokratski front, i da suštinske razlike u politici između ove dve strukture nema bez obzira što su jedni tvrdi unionisti a drugi deklarativni suverenisti – naveo je portparol DPS.

Dodao je da su ove dve političke opcije u prethodne dve minule godine, sa posebnim akcentom na poslednje događaje, jasno potvrdile ispravnost takvog stanovišta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here