Promo
Predstava "Dr Buzdovan"

Predstava „Dr Buzdovan“ je satirična komedija, koja je nastala iz pera Ivana Jegorovića, a u režiji Semira Gicića.

Najpre kao roman, a samo nekoliko meseci kasnije, likovi su ugledali svetlost dana i „oživeli“ na daskama koje život znače u „Obrenovačkom pozorištu“.

Radnja je locirana u psihijatrijskoj ordinaciji dr Buzdovana, koji je inače psihoterapeut. U čekaonici je svakodnevno ogromna gužva, ali tu uspešno red zavodi atraktivna medicinska sestra Melita.

Dijagnoze koje čuveni dr daje su krajnje čudne, ali zastupljenje kod većine pacijenata, variraju od penalne do reaktivne psihoze, a neko se „provuče“ i kao šizofren.

Glavna uloga odnosno čuvenog dr Buzodovana igra Saša Joksimović, dok je Peđa Damnjanović majstor Rajko, koji popravlja isključivo roletne, pošten i skroman, a nakon dolaska u ordinaciju, ostaje zatečen ponašanjem dr. Glumici Jovani Jelovac Cavnić poverena je uloga atraktivne pacijentkinje Eleonore Dragišić.

Premijera je zakazana za 11. septembar u „Obrenovačkom pozorištu“, a nakon toga su gostovanja po Srbiji. Sudeći po dosadašnjim pripremam i probama, publiku svakako očekuje mnogo zabave i smeha.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here