A. Čukić
Nema predaje: Kosovska Mitrovica

Na KiM je koronavirusom zaraženo pet osoba, a direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je da u srpskim sredinama za sada nema zaraženih, ali da je ova zdravstvena ustanova spremna za preduzimanje potrebnih mera u slučaju otkrivanja obolelih.

– Primenjujemo sve mere i odluke naših nadležnih institucija i ustanova i spremni smo da, u slučaju oboljevanja pacijenata, ukažemo hitnu zdravstvenu zaštitu – rekao je Ivanović, prenosi RTS.

Ivanović je rekao da se preduzimaju sve potrebne mere u punoj saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i uputstvima koje su dobili od Instituta “Batut”.

On je ocenio da je epidemiološka situacija u ovom trenutku u Severnoj Mitrovici stabilna i da je zabeležen manji broj respiratornih oboljenja. Dodao je da za sada ima dovoljno potrebnih lekova i medicinskog materijala.

Na KiM od juče ujutro niko ne može da uđe ako nije sa Kosova. Pregledi se obavljaju na administrativnim punktovima, a ako je potrebno, onda se odlazi u samoizolaciju od 14 dana.

Preventivno ne rade restorani, kafići i tržni centri, rade prodavnice prehrambene robe i apoteke. Škole ne rade do 27. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here