Lična arhiva
Poezijom slave život: Bečke poete

Dobar provod, uz pesme i priče, mnogo osmeha i radosti, sinonim su za udruženje Bečke poete, čiji su članovi organizovali još jedno lepo druženje.

– To je bila jedna od posebnih večeri u klubu Bečkih poeta, a sve smo ispunili kako smo i planirali – kaže predsednica udruženja Mirel Tomaš.

Ono što je dalo posebnu čar tom okupljanju je što su Bečke poete bogatije za novu glumicu Draganu Jovanović koja je prikazala sav raskoš svog talenta.

– Svi su bili sjajni, ali najviše nas je oduševila, naša nova glumica, Dragana Jovanović. Sa svom spontanošću, iako je nova u klubu, ulogu koja joj je pripala, predstavila je sjajno. Sve je sa lakoćom interpretirala i još dodala svoj pečat”, priča Tomaš.

Ona je dodala da tu nije kraj iznenađenjima, ali ne otkriva sve adute za naredna druženja i nastupe Bečkih poeta.

Do tada, bez toliko publike, poete su uživale u svom maniru, radeći ono što najviše vole, pišući i predstavljajući svoja dela.

– Marijan je dobio ‘podsticaj’ sa svih strana i nema mu spasa. Sada je dvostruko uposlen. Slađa, ima malo vremena ali, to malo će podeliti sa nama – nema dileme. Uz njene predivne kiflice koje nam je donela. Stana je u svom elementu, uvek potpuno spremna kao da je izašla iz salona, a ima pune ruke posla. Sposobna je, jednom rukom kuva kafu, drugom servira, iako je razdaljina između kuhinje i stola više od četiri metra. Uspeva ona to nevidljivim pokretima da bude istovremeno na tri strane. Čudo od žene. Ona sve uradi i stigne da čita svoj deo -, priča Tomaš o svojim kolegama, ne štedeći pohvale.

Okupljanje nije propustio ni Mijo Čukurin, koji se, kaže Mirel, negde “zabavio”, ali na je kraju “isplivao i stigao u klub”.

– Katarina preskoči ponekad sve nas, ali kada mi primetimo da je nema – ona se stvori u klubu. Dobro je dok uspeva. Dragica je prišla da nam bude od pomoći, valjda se neće predomisliti. Niko je dobio obavezu kao pravi šef, ali mu to i pristaje. Mogu ja još o svakom po nešto ali ne smem sve da ispričam, neka ostane malo i za drugi put”, nahvalila je svoje prijatelje iz kluba Mirel Tomaš.

Svi zajedno čine jednu veselu družinu, zaljubljenika u poeziju, umetnost, koji slave život kroz ovakva druženja, koja rado ponavljaju.