Foto: Aleksandar Jovanović
Ilustracija

Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozIvu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja – postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici…

“Eksplozive smo postavili na sledećim lokacijama: Brankov most, Most Gazela, Novi železnički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta Citi, TK “Zmaj”, Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald’s Bežanijska kosa (Partizanske avijacije, Beograd), Evrodom beogradski aerodrom, Glavna stanica Beograd, Predsednikova kuća, Gradsko veće, Svaka elektrana, Svaki objekat za prečišćavanje vode, ruska ambasada Beograd – stoji u dojavama.

Radi se na otkrivanju lažnih dojava o bombama

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

1 COMMENT

  1. Ovo je kukavicka propaganda, dojava o bombama.skole mostovi.aerodromi, avioni.Kakve su to gnjide.Poljski spijuni kazu da su u fabrici Sloboda slikali lepu prirodu.Kakve gnjide.Odmah ih treba osuditi ili zatvoriti i poslati ostru notu Poljskoj.Sta sve radi taj nazovi demokratski zapad.Ko zna koliko spijuna jos vrslja po Srbiji i RS i KiM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here