Youtube/WELT
Autobus "Laste" na auto-putu u Nemačkoj

Napadač na putnike u “Lastinom” autobusu, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor.

Nemački mediji prenose da je 30-godišnji državljanin Srbije, a reč je o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-godišnjeg putnika.

On je 20-godišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede. Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju nemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan. Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca. Nakon pregovora pregovaračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Posle toga usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila ga.

Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi.

U međuvremenu je povređeni 20-godišnjak, koji je odvežen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća drugim autobusom u Srbiju.

Inače, pošto se radilo o stranom autobusu, pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi “Bild”, izgovarao nesuvisle rečenice.

Napadač je tvrdio da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime