Strašan meč u Železniku: FMP 2 puta imao pobedu, Petrušev trojkom doneo Megi trijumf (VIDEO)

0
Foto: KK FMP
Filip Petrušev

Košarkaši Mege ostvarili su trijumf protiv FMP-a rezultatom 92:91 posle produžetka i velike drame u Železniku.

Ovo je FMP-u šesti vezani poraz u sezoni i sada se nalaze u opasnoj zoni za ispadanje sa Zadrom i Borcem.

Prvu pobedu su Panteri imali na kraju regularnog dela meča kada su vodili sa 3 poena razlike 77:74 na 20 sekundi pre kraja, ali je Novak trojkom doneo produžetak.

U dodatnih pet minuta, Mega je bila bez poena 2 minuta pa je FMP imao velikih 9 poena razlike 86:77 i put ka sigurnoj pobedi.

Međutim, tada kreće furiozna igra Mege i serija 9-2. Trojka Cerovine, pa dva plus jedan poen Tepića i onda nova trojka Novaka za 88:86.

U sledećem napaadu FMP pravi faul u napadu, a petrušev zakucavanjem donosi izjednačenje 88:88. Tajmaut FMP- nije ništa promenio, napravljena je akcija za Nenadića koji je promašio trojku, a u sledećem Petrušev o tablu donosi prednost 88:91 i donosi Megi trijuf.

Kod FMP-a se istakao trojac Čović, Nenadić i Đorđević. Čović je imao 26 poena i 10 asistencija. Negov plus/minus u ovom meču je bio neverovatnih plus 25, što najbolje pokazuje koliko je peti faul koji je napravio na više od 2 minuta pre kraja produžetka bio važan detalj na meču. Đorđević i Nenadić su imali po 20 poena.

Kod mege standardni dvojac Petrušev i Simonović sa 25 odnosno 17 poena su bili najefikasniji. Vrlo važnu ulogu su imali i Novak i Tepić, pogotovu u završnici kao i sjajni Cerovina koji je postigao 11 poena.

ABA liga, 12. kolo

Budućnost – Krka 70:62
FMP – Mega 91:92 *posle produžetka

Nedelja
17:00 Igokea – Crvena zvezda
19:00 Cedevita Olimpija – Mornar
21:00 Borac – Split

Primorska – Partizan 0:20 (službeno)
Zadar – Cibona odloženo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here