Drčna klinka sa verom u uspeh

0

Jelena Karleuša (36) Na estradnu scenu je zakoračila sa svega 16 godina i od početka je bila drčna klinka uverena u svoj uspeh. Kako je kasnije pričala njena majka prvo je želela da bude manekenka, pa dens igračica, da svira flautu. Ipak, kada ju je mama odvela na jedan koncert Posela 202 na Malom Kalemegdanu, poželela je da postane pevačica.
– Uvek sam bila uporna i istrajna u onome što želim. Zoran Tutunović je u meni prepoznao talenat i ponudio mi je pesmu Dragana Brajovića "Ogledalce" koja je brzo postala hit – priseća se Jelena. Najveća podrška u životu i karijeri oduvek joj je bila majka Divna, novinar i radio voditelj.
– Mama je zaslužna za sve moje uspehe, usadila mi je osećaj za šou biznis, za scenu naučila me je da je život borba u kojoj se pamte samo pobednici.
Sviram flautu i moja profesionalna karijera počinje u prvom razredu gimnazije, kada sam snimila prvi album koji je preko noći od mene napravio zvezdu. Za razliku od većine pevača, nisam morala da pevam po kafanama i splavovima, kod mene je bilo obrnuto, prvo sam postala zvezda, a onda sam mogla da biram gde i za koliko novca ću nastupati – pričala je kasnije Karleuša, koja je prvi novac zaradila pevajući prateće vokale, snimala je radijske reklame imitirajući glasove afirmisanih zvezda. Danas, dve decenije kasnije mnogi imitiraju nju. Iako joj razni kritičari zameraju sve i svašta, tvrde da ne ume da peva, ona je jedna od retkih pavačica koja je dobro naučila sve estradne lekcije i zakone. A, srpska estrada posle nje više nikada nije bila ista.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here