Vesti
Zasluženo u višem rangu: Prvi tim Drine u sezoni 2021

Nakon fantastičnih rezultata svojih timova u prethodnoj sezoni, Uprava Fudbalskog kluba Drina iz Nobl Parka rešila je da se zahvali igračima, sponzorima, volonterima, vernim navijačima i svima koji ih prate.

Tim povodom će u subotu, 27. novembra, biti upriličena zajednička proslava u Srpskom sportskom centru Kizboro u Melburnu.

– Zbog korone zaista nije bilo lako da se izborimo tokom ove godine, ali što je najvažnije, naš prvi tim je uspeo da uđe u viši rang takmičenja – priča nam Radoš Tomić, predsednik FK Drina.

Zbog mera zaključavanja, Drina je ove godine, umesto 22 utakmice, odigrala 12, od kojih je samo jedna završena nerešeno, a u preostalih 11 srpski klub je izašao kao pobednik. Kada je doneta odluka o prekidanju svih fudbalskih takmičenja u Viktoriji, saopšteno je da neće biti promocije u viši rang, niti ispadanja ni iz jedne lige.

Ova informacija je bila kao hladan tuš za Drinjane, koji bi sasvim sigurno izborili plasman u Treću ligu Viktorije da se sezona odigrala do kraja.

Međutim, onda je došlo do najboljeg mogućeg preokreta: Zbog posledica korone došlo je do gašenja jednog kluba u Prvoj ligi Viktorije, pa su svi najbolji klubovi iz drugih liga dobili mogućnost da uđu u viši rang takmičenja ukoliko im je procenat uspešnosti bio bolji u odnosu na prvake ostalih grupa u istom rangu.

– Na osnovu procenta mi smo dobili priliku da pređemo u viši rang takmičenja, što smo i zaslužili, jer smo bili 11 bodova ispred drugog na tabeli u trenutku prekida. Mislim da bismo 90 odsto osvojili ligu da se nije desilo što se desilo – uvereno će Tomić.

Muški rezervni tim je bio tek nešto manje uspešan, izborivši drugu poziciju na tabeli. Ali, zato je ženski tim Drine završio sezonu kao prvi na tabeli, deleći tron na ravne časti sa ekipom Davtona.

– Za sada ne znamo da li će i devojke ići u viši rang takmičenja. Sačekaćemo odluku i očekujemo je sredinom februara. Još prošle godine smo imali upit da li bi ženska ekipa želela da ide u ligu više, ali nisam bio siguran koliko će nam jak biti ženski tim, pa sam rekao da ostajemo u postojećoj ligi. Nisam želeo da se desi da gube s velikom razlikom, pa da se devojke demorališu. Međutim, one su ove godine pobeđivale i sa 17:0. Sve su to bili rukometni rezultati – s osmehom ističe naš sagovornik.

Radoš Tomić je u FK Drina blizu osam godina, a poslednje dve godine je predsednik kluba. Kako kaže, doba korone nije najteže za Drinu.

– Bio sam uz ovaj klub i kada je bilo teže. Bili smo nekad u Prvoj državnoj ligi, pa smo ispali do četvrte. Sada smo krenuli polako da se dižemo – kaže Tomić, napominjući da nije samo kvalitet igrača uticao na ispadanje iz lige, nego da su i finansije doprinele lošem položaju kluba u bliskoj prošlosti.

Naime, igrači u višim ligama dobijaju i 400 do 600 dolara, a kako su vremenom stari sponzori, a nekadašnji osnivači Drine, ili preminuli ili izašli iz kluba, uprava nije bila u mogućnosti da sve finansira. Ali, kako je istakao predsednik Tomić, Drina je sad stala na noge i očekuje se da će stvari ići samo uzbrdo.

Tome u prilog govori i podatak da će Drina posle dugo godina ponovo imati juniore. Nakon što je prošle sezone pokrenut ženski tim, za 2022. se očekuje da će klub formirati dva juniorska tima. Ukoliko budu imali više prijavljene dece, biće i više juniorskih ekipa.

– U juniorskoj ekipi imamo mnogo više stranaca, a svega jedno ili dvoje srpske dece. Mi smo u Nobl Parku gde ima mnogo više Indijaca i Avganistanaca, ali očekujemo da će biti i više naše dece, jer početak je najteži. U seniorskom i rezervnom timu 90 odsto su Srbi, dok ženski tim čini skoro 80 odsto Srpkinja – zaključuje Radoš Tomić.

Jedna familija

Kako kaže Radoš Tomić, pre desetak i više godina, Drina je redovno održavala zabave.

– Tada nisam bio u klubu, ali su mi drugi rekli da je to bila praksa. Smatrali smo da je nakon dužeg vremena potrebno da se u što većem broju okupimo svi kojima Drina nešto znači, od članova, igrača, uprave, sponzora, navijača i ostalih koji prate fudbal, a posebno naše timove. Ne bih isticao nikoga posebno, jer smo svi kao jedna familija. I momci i cure su odigrali fantastičnu sezonu.

Atrakcija – vo na ražnju

Uprava Drine poziva sve zainteresovane na druženje koje se organizuje u Srpskom sportskom centru (316 Perry Road Keysborough), 27. novembra sa početkom u 14 sati. Kako kažu u klubu, ovo je prilika da se nakon višemesečnog zatvaranja ponovo svi sretnu, provesele uz muziku, dobro jelo, piće i posebnu atrakciju – vola na ražnju.

Takođe, za najmlađe posetioce su predviđeni specijalni sadržaji, kako bi sve generacije uživale u proslavi Drine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here