Printscreen/skupstina.me
Dritan Abazović

Poslanik koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović optužio je DPS Mila Đukanovića da crtaju mete ljudima na leđima i da odlaze ostavljajući “sprženu” zemlju i da su 30 godina pljačkali zemlju. “Ovo će biti prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore”, rekao je Abazović koga je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za potpredsednika Vlade Crne Gore.

– Ovo je prva vlada koja predstavlja volju naroda, a ne zaboravite da smo volju naroda uspeli da ostvarimo većinski u neregularnim uslovima na izborima koje ste vi organizovali, u datumu koji ste vi odredili i uslovima koje ste vi postavili. Što govori o velikom brodolomu koji je vaša partija doživela i ovo je zadnji put da će ovaj broj poslanika vašeg poslaničkog kluba biti u ovom parlamentu – rekao je Abazović poslanicima DPS-a.

– Sa četiri milijarde evra nam ostavljate državu i pričate da nije spržena, dok se vaši funkcioneri bahate u vilama od po nekoliko miliona evra! Vi pričate o jednonacionalnoj Vladi? Kako vas nije sramota?! Kako vas nije sramota da govorite o etnički čistoj i jednoverskoj vladi, a ja nisam ni Srbin, ni pravoslavac – nastavio je on.

To je naišlo na negodovanje poslanika opozicije, pa je predsednik Skupštine upozorio Abazovića da bira reči.

– Vi crtate metu ljudima. Vi iz DPS-a i kriminalni klanovi, meni crtate metu. Meni, kad dolazite mojoj kući kad nisam tamo – odvratio je Abazović i dodao da je ovo Vlada poštenih ljudi.

On je pitao poslanike opozicije ko su oni da pričaju o zaštiti manjinskih prava, kad su deportovali ljude.

– Mene ne zanima 1918. nego 2024. Ovo je zajednička država. Vi hoćete privatnu, ne možete. Ne trebaju nam Lovćenske nego budžetske straže. Ljudi koji će da čuvaju državnu kasu… – poručio je Abazović u obraćanju parlamentu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here