Printscreen/Facebook
Danka Ilić

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Za nestalim detetom traga se više od 18 sati, a i dalje nema nikakvih informacija. Potraga se intenzivira, a tokom noći je stiglo još oko 20 vozila sa žandarmerijom. Gradska uprava je saopštila da je, pored helikoptera, podignuto nekoliko desetina dronova sa termovizijskim kamerama.

Dalibor Jović iz udruženja “Borci za Bor” izjavio je da potragu za nestalom devojčicom Dankom Ilić kod Bora otežava teren koji je brdovit i pun rupa i kanala, kao i da je na licu mesta dosta okupljenih građana koji čekaju “zeleno svetlo” policije da se priključe potrazi.

Komšije strahuju da je neko oteo devojčicu

Porodica Trajković živi pored porodice nestale devojčice. Kažu da je šuma pregledana više puta, a da je jezero daleko odatle.

– Jezero je daleko, ima ovde virova koji su pregledani, šuma je obiđena 15 puta, samo postoji mogućnost da nije neko naišao sa strane i pokupio dete, toga se plašim – rekao je Trajković, koji ističe da su prve komšije sa porodicom nestale devojčice.

Obaveštenje i na aerodromu

Sistem Pronađi me! aktivan je od juče i na aerodromu “Nikola Tesla”. Fotografija male Danke Ilić iz Bora uz opis, prikazuje se na ekranima u aerodromskoj zgradi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here