EPA
Bolnica u Austriji

Drugi talas koronavirusa povećao je smrtnost u celoj Austriji, pošto je samo u nedelji od 9. do 15. novembra umrlo 2.286 osoba, pokazuju podaci Statističkog saveza Austrije.

To je treća najveća smrtnost od 2000. godine.

Evropski monitoring mortaliteta naveo je da je Austrija time, prvi put od izbijanja pandemije, imala natprosečno veliku smrtnost.

Na proleće je broj smrtnih slučajeva bio samo malo viši od proseka.

Veća smrtnost nego što je bila u protekloj nedelji zabeležena je samo u prve dve kalendarske nedelje 2017. godine.

Tada je snažan talas grupa doveo do značajnog rasta smrtnosti na 2.239, odnosno 2.340 umrlih Od tih rekordnih vrednosti Austrija, međutim, nije daleko udaljena, jer se broj umrlih, i pored zaključavanja usled korone, nalazi na veoma visokom nivou.

Od 2.286 umrlih u periodu između 9.i 15.novembra, prema podacima Agencije za zdravlje i bezbednost hrane (AGES) 417 je bilo zaraženo korona virusom.

Nedelju dana kasnije broj umrlih sa Kovid-om porastao je na 469, te bi taj broj mogao dovesti do novog rekorda smrtnosti, ali statistički podaci 47 kalendarske nedelje biće objavljeni krajem iduće nedelje.

Jasno je da je rast smrtnih slučaja u toku drugog talasa izvan normalnog okvira, a to pokazuju i podaci statistike grada Beča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here