pixabay.com
Pariz

Zaboravite na Ajfelov toranj, Luvr ili Versaj. Francuska je otkrila novu turističku atrakciju, i to posebno privlačno za putnike iz Sjedinjenih Država.

Da turizam može da se odnosi na mnogo više od prirodnih lepota i kulturno-istorijskih mesta, pokazuje ovaj neobičan primer. Haštag #Frenchpharmacy je trenutno doživeo neviđen uspeh sa više od 130 miliona pregleda na društvenim mrežama, što ga polako približava ostalim turističkim atrakcijama u zemlji. Iznenada, apoteke su postale najtraženije destinacije u Francuskoj, i to je najnoviji trend, naročito među mladima.

Poseta francuskim apotekama je sada najnoviji trend putovanja na TikToku, posebno privlačan za turiste iz Sjedinjenih Država. Mnogi uticajni influenseri pozivaju ljude iz celog sveta da posete Francusku kako bi istražili i kupili jeftine, ali visokokvalitetne proizvode za negu tela i lepote, izveštava Euronews.

Zašto su francuske apoteke postale tako popularne na TikToku?

Ova neobična atrakcija se razvila nakon što su influenseri, uglavnom iz Amerike, počeli da dele sadržaje o raznim proizvodima i uslugama koje možete pronaći u francuskim apotekama.

Mnogi od proizvoda koje ističu nisu dostupni u Sjedinjenim Državama ili su tamo znatno skuplji. Osim lekova i medicinskih tretmana, francuske apoteke često nude luksuzne kozmetičke brendove i proizvode za zdravlje. Pored kozmetike i proizvoda za negu tela, širok je izbor biljnih čajeva, dodataka ishrani i sličnih proizvoda.

Dok Francuzi trenutno uživaju u ovom trendu i turizmu koji donosi novac, postoje i oni koji smatraju da ovakav način privlačenja turista ima svoje negativne strane. Gužve i redovi ispred apoteka narušavaju komunalni red, posebno u već prenaseljenim gradovima kao što je Pariz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here