Društvo novinara KiM uručilo Crne i Bele božure

0

Vesti
Beli božur: Najbolji odnos prema medijima na Kosmetu imala je opština Gračanica
 

U obrazloženju za priznanje "Beli božur" koje je pripalo opštini Gračanica navodi se blagovremenost u obaveštavanju o svojim aktivnostima i spremnost za saradnju sa medijima svih rukovodilaca i zaposlenih u ovoj opštini. 

– Sigurno da nismo uradili sve ono što je bilo potrebno, ali je takođe važno da se pokaže da smo radili najbolje što smo mogli u datim okolnostima sa datim resursima. Ostaje naša obaveza da i dalje komuniciramo sa medijima bez obzira na to što možda nekad nismo ispunili sva očekivanja, rekao je preuzimajući nagradu bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović, a od nedavno zamenik premijera Kosova. 

Drugo i treće mesto za priznanje "Beli božur" zauzeli su Dom kulture Gračanica i ministarstvo za zajednice i povratak. "Crnog božura" ove godina dobila je opština Parteš-Pasjane, a novinari su ocenili da opština ne radi transparentno niti sarađuje sa medijima. 

Oba priznanja, prema rečima Budimira Ničića predsednika Društva novinara KiM imaju za cilj da ukažu na pozitivne primere, ali i probleme institucija u saradnji sa medijima.

– Najbolju saradnju, kako pokazuje anketa među clanovima UNS-a, srpski mediji su imali sa opštinom Gračanica, jer nisu zaboravili da džabe rade to što rade ako o tome građani ništa ne znaju. Njima je pripala, zasluženo, nagrada "Beli božur". Opština Parteš – Pasjane nije "baš radila" kao Gračanica. Naprotiv. Oni su zaslužili "Crni božur". Moram da kažem i da je bila "mrtva trka" između te opštine i Kancelarije predsednice Kosova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Ali, ove godine su, očigledno, centralne  institucije imale više sreće, rekao je Ničić.

Priznanja Crni i Beli božur dodeljena su na osnovu glasanja članova Drustva novinara Kosova i Metohije, a ne odlukom žirija ili odbora, istakao je predsednik upravnog odbora DNKiM Predrag Radonjić.

– Žao mi je što nije više njih uključenih u proces glasanja, ali jednostavno ovo je odluka onih koji su glasali, manje više su se iz svih redakcija po jedan ili dva novinara odazvali i dali svoj sud, rekao je Radonjić. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here