Promo

Preduzeće za kulturu, obrazovanje, izdavaštvo i marketing postoji i radi već 68 godina. Od osnivanja do danas, Đuro Salaj AD bavi se obrazovanjem kao jednom od svojih osnovnih delatnosti, sa preko 150 različitih programa. U okviru našeg poslovnog sistema nalazi se Škola stranih jezika, Centar za obrazovanje odraslih, privatna gimnazija Stefan Nemanja, srednja stručna škola Zaharije Orfelin, bioskop i pozorište Akademija 28 i Teatar 78.

Škola stranih jezika postoji od samog osnivanja prvog Narodnog univerziteta, a zatim Radničkog univerziteta Đuro Salaj, i jedna je od tri najstarije škole stranih jezika u Beogradu. Od samog osnivanja trudili smo se da nastavu prilagodimo aktuelnim metodama učenja i učinimo kurseve jezika sveobuhvatnim, gde se podjednako aktiviraju sva četiri nivoa jezika – čitanje, pisanje, slušanje i govor. I dan danas se na kursevima stranih jezika koriste najsavremeniji multimedijalni materijali koji podrazumevaju aktivno korišćenje jezika od samog početka učenja.

 

Škola stranih jezika Đuro Salaj organizuje opšte kurseve za preko 20 stranih jezika, kao i specijalizovane kurseve engleskog jezika − priprema za međunarodno priznate diplome (FCE, CAE, CPE, ICFE, ACCA, IELTS, TOEFL i dr.). Naravno, pripreme za međunarodno priznate diplome organizujemo i za druge jezike: nemački, italijanski, španski i dr. Svi opšti i specijalizovani kursevi jezika realizuju se u skladu sa standardima Evropskih zajedničkih jezičkih okvira koji su usklađeni sa preporukama Saveta Evrope, i na osnovu najsavremenijih metoda i udžbenika stranih jezika.

Takođe, 2018. godine naša škola je proglašena za zvanični pripremni centar za polaganje Cambridge ispita, od strane Britanskog saveta. Nastava stranih jezika se organizuje u grupi, individualno i poluindividualno. Raspolažemo kursevima za odrasle i kursevima za decu, koji mogu biti opšti ili da prate školsko gradivo. Pored toga, imamo posebne programe kurseva za penzionere koji podrazumevaju drugačiji tempo i društvenu atmosferu. Kako nam je cilj zadovoljstvo polaznika, trudimo se da se prilagodimo potrebama današnjice, pa prema tome neprestano radimo na usavršavanju programa. U proteklih par meseci intenzivno smo radili na programu online nastave, nastojeći da dopremo do svojih polaznika i pružimo im uslugu bez obzira na okolnosti i fizičku udaljenost.

Tako smo se povezali sa ljudima iz raznih delova zemlje, a i celog sveta.
Od 1952. godine sarađivali smo sa brojnim značajnim institucijama. Ponosni smo što smo tri decenije obučavali stranim jezicima diplomatsko-konzularne predstavnike, i dodeljivali sertifikate o nivoima znanja radnicima MIP-a, čime smo i sami stekli veliko iskustvo. Sedam godina smo držali nastavu redovnih i poslovnih (Business) kurseva engleskog, francuskog, nemačkog i ruskog za zaposlene u Narodnoj banci Srbije i Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca, tako da smo svakog semestra obučavali oko 350 polaznika, samo iz te dve institucije. Naša priča se tu ne završava.

Obučavali smo polaznike iz više od 20 kako državnih, tako i privatnih preduzeća, ministarstava i drugih ustanova.
Godine 2010. od Univerziteta u Beogradu dobili smo akreditaciju za održavanje nastave srpskog jezika za strance. Važno je istaći da su istu akreditaciju dobile još samo dve renomirane jezičke ustanove u Beogradu. Svesni smo da je gramatika srpskog jezika jedna od najtežih na svetu, kao i toga da naši polaznici dolaze iz najrazličitijih govornih područja, zbog čega u nastavi koristimo najrazličitije metode koje bi na najbolji način približili naš jezik, ali i kulturu koja je vrlo bogata. Kao poseban program u okviru nastave srpskog jezika kao stranog izdvajamo kurs na kome se možete upoznati sa kulturnom istorijom Srba, za polaznike koji žele da upotpune svoje znanje, kao i usavršavanje pravila pravopisa i gramatike za polaznike kojima je srpski maternji jezik.

Škola se svakog dana razvija zajedno sa svojim polaznicima i teži ka što većem uspehu na polju obrazovanja. Za više od 60 godina postojanja kroz našu školu prošlo je hiljade đaka koji nam se i dalje rado vraćaju, neki sada dovode svoje mališane koje sa zadovoljstvom učimo kako jezičkim tako i životnim veštinama. Naša škola se nalazi u samom centru grada, na atraktivnoj i veoma prometnoj lokaciji na Slaviji, u Nemanjinoj ulici 28.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here