Država kriva za smrt devojčica

0

Kuća u kojoj je živale porodica Bosiljkanović nije imala nije imala ni struju ni vodu
 

Devojčice su nastradale u ponedeljak ujutro kada se zapalila straćara u brdima oko sela Mosna kod Donjeg Milanovca, dok je njihova majka išla po vodu na potok.

 

Majka nije uspela da spase ćerke, a vatrogasci i Hitna pomoć jedva su se probili do kuće. Otac Živojin Bosiljkanović je stigao sa vatrogascima da bi video kako gori kućica u koju su se sklonili, budući da u svoju kuću u selu Mosna nisu mogli da uđu jer im je poplava uništile prilaz do kuće, a Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Srbije ništa nije uradila da se to popravi.

– Molili smo ih da im poprave prilaz, da imaju gde da žive. Ova kuća koja je izgorela nije imala ni vode, ni struje. Vlasti ništa nisu uradile, pa smo mi hteli da naspemo dva kamiona šljunka i sredimo prilaz kako bi se vratili, a ne da žive u brdu bez ikakvih uslova – kažu njihove komšije.

I Bosiljkanovićev kolega Perica Marković napominje da je država, kako je obećala, na vreme sredila štetu od poplave, možda do tragedije ne bi došlo.

– Video sam jutros Živojina. Izgubljen je, šta bi? Kaže da ne zna da li da plače za ćerkama ili da se raduje sinu. Da je država više brinula o onima koji su pretrpeli štete tokom poplava, Živojinu bi bio sređen taj krater ispred kuće. Ovako, živeli su kilometar i po od puta u brdima – ogorčen je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here