Vlada Srbije preuzeće na sebe finansiranje vaterpolo klubova.

To je rezultat sastanka između predsednika VSS Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacije prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova – rekao je Jelenić.

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba, učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige, kao i šest ženskih klubova.

– Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja… Neće biti bacanja u bunar i Savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza.

Prošle godine, posle osvajanja Evropskog prvenstva, Vlada Srbije pomogla je da se Savez reši velikog duga.

– Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću – rekao je Jelenić.

On je dodao i da će u Beogradu biti izgrađen novi bazen za potrebe reprezentacije.

– I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat, prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu, ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da savez podržava mere grada prema SC „Milan Gale Muškatirović“ jer je u interesu i građana i sportista – zaključio je Jelenić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime