Youtube/RTV Novi Pazar
Jedan od graničnih prelaza sa Crnom Gorom

U Crnu Goru od ponoći mogu da uđu i rezidenti iz SAD-a, Srbije, Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopštili su iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Takođe, doneta je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

– U predlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja – kazali su iz NKT-a.

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Severne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove:

1. Da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

3. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na decu do navršene pete godine života.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Severna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije NKT je donelo odluku da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i i sl.), do 24:00 produži za sat – do 01:00.

Sve mere stupile su noćas na snagu u 00:00.

„Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti i ovom prilikom poziva građane Crne Gore i strance koji borave u našoj zemlji da se pridržavaju svih epidemioloških mera“, zaključuje se u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Сад Срби навалите код Мила и свој тешко стечени новац оставите њему.

  2. Ne ostavljaju oni novac Milu vec ljudi hoce na more dosta im je bara po Srbiji i otimacine.Nocenje po planinama i kojekakvim kampovima kao da smo u Hurgadi.Sve namesteno da se sto vise novca otme od naroda,sramno i kukavno .Bio sam jednom u Vrdniku ,bazen hotela Termal,samo ulaz i lezaljle nas troje smo platili skoro 4000 dinara a gde je sve ostalo,za 1 dan a o novom hotelu da nepricam tamo tek deru.Higijena u bazenima je nula tako je sirom Srbije.Jedina mesta gde se mozemo okupati a da ne zaradimo neku bolestinu su jezera u Beloj Crkvi i Zlatarsko jezero sve ostalo je haos.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime