DSS: Bezobzirna ponuda Evropska banke

0

Ponuda EBRD-a je nemoralna smatraju u DSS-u

 

"Nesreća koja je Srbiju zadesila ne sme biti iskorišćena za pravdanje nerazumnih i ekonomski štetnih poteza Vlade, kao što su prodaja Telekoma, EPS-a i drugih velikih javnih preduzeća, navodi se u saopštenju DS S.

 

Ta stranka je podsetila da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izrazila zainteresovanost da učestvuje u privatizaciji Telekoma Srbija, EPS-a, Dunav osiguranja i Aerodroma "Nikola Tesla" i da je predsednik srpske Vlade Aleksandar Vučih zahvalio toj banci što je spremna na pomogne Srbiji u otklanjanju posledica poplava.

 

"Predseddnik EBRD Sumo Čakrabarti, koji je u danima proglašene žalosti i vanredne situacije predložio da njegova banka učestvuje u privatizaciji javnih preduzeća u Srbiji, pokazao je bezobzirnost, ali i odgovornost prema interesima EBRD. Nuditi kupovinu porodičnog srebra porodici koja je pretrpela strahovitu nesreću, jeste nemoralno, ali od EBRD i drugih bezalternativnih zapadnih srpskih ‘prijatelja’ drugo se nije moglo ni da očekuje", piše u saopštenju DS S.

 

Dodaje da je ta stranka bila protiv privatizacije velikih javnih preduzeća i kada je bila na vlasti i kada je bila u opoziciji.

 

"Država mora da ostane većinski vlasnik velikih i profitabilnih javnih preduzeća u Srbiji, svih onih koja su važna za vođenje ekonomske i regionalne politike Srbije, kao i za nacionalnu bezbednost", ocenila je DS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here