Foto: MN Press
Dušan Ivković

Jedan od najčuvenijih seminara za košarkaške trenere u svetu Beogradska košarkaška klinika posle 20 godina postojanja promenila je naziv. U čast legendarnog Dušana Dude Ivkovića, odlukom Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije, ovaj eminentni trenerski seminar poneće njegove ime.

Protekle dve decenije Beogradska košarkaška Klinika okupila je sve naše najznačajnije košarkaške stručnjake, a predavanja su držali vrhunski NBA treneri poput Grega Popovića, Lerija Brauna, Majka Dantonija Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Sten Van Gandija… kao i najistaknutiji evropski stručnjaci: Etore Mesina, Aito Garsia, Đoan Plaza, Havijer Imbroda, Dimtris Itudis i mnogi drugi.

Zahvaljujući kvalitetu predavača, za čije dovođenje je nemerljive zasluge, kao uostalom i za pokretanje celog ovog ambicioznog projekta imao upravo Dušan Ivković, ovaj trenerski seminar je stekao ogroman ugled u svetu. Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima.

Pripreme za narednu Beogradsku košarku kliniku – Dušan Ivković su uveliko u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju među prdavačima trebalo da se ponovo nađu i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here