Duh Nušića ponovo u Smederevu

0

Ona je dodala da sve predstave prate istu umetničku liniju, viziju i misiju odgovarajući na pitanja kako Nušićeva dela aktuelizovati, osavremeniti da bi korespondirala sa našim vremenom, a da pri tom novom pristupu komadi velikog komediografa ne izgube autentičnost, već da budu modernizovani.

Prve večeri festivala će nastupiti banjalučko Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "Narodni poslanik" u režiji Nikole Pejakovića.

Narodno pozorište iz Leskovca izvešće predstavu "Ujež" u režiji Cicane Murusizde-Čolović, u utorak, 20. aprila, a sledećeg dana Narodno pozorište u Beogradu "Pokojnik".

Sledećeg dana nastupiće beogradsko Pozorište "Slavija" sa predstavom "Kirija" reditelja Radoslava Zlatana Dorića, dok će u petak, 23. aprila, "Gospođu ministarku" izvesti Narodno pozorište iz Niša u režiji Dušana Jovanovića.

U subotu, 24. aprila, beogradski Zvezdara teatar nastupiće sa predstavom "Sumnjivo lice" koju je režirao Božidar Đurović.

Ovogodišnji dobitnik "Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru" je umetnik kruševačkog pozorišta Milija Vuković.

Nagrada će mu biti uručena na završnoj večeri festivala u nedelju, 25. aprila. Tada će biti proglašena i najbolja predstava festivala prema oceni stručnog žirija i najbolja predstava prema oceni publike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here