B. Đorđević
Domaćin Ilija sa bračnim parom Bokun

U Nemačkoj su, kao svuda u svetu, mnoge uobičajene životne aktivnosti morale da utihnu pred ovom svetskom pandemijom. Srpsko društvo Berlin je i pored svega i ove godine u najužem krugu ipak proslavilo svoju slavu, Sveta tri jerarha. Predsednik društva, Ilija Malinić, ne posustaje kada su u pitanju kontakti i komunikacija sa članovima i prijateljima kluba. Dok je društvo imalo svoje prostorije, slava, i drugi važni praznici, proslavljani su i glasno i svečano. Prethodnih nekoliko godina, slava je obeležavana u Crkvi Svetog Save, na Vedingu, a ove godine, zbog korone, ni to nije bilo moguće. Predsednik Malinić je ovoga puta, sa suprugom Milenom slavu društva obeležio kod svoje kuće.

– Slavska obeležja i slavska atmosfera bili su tu, jedino je broj gostiju, zbog aktuelne situacije morao da bude veoma sužen. Uz dobru organizaciju, gosti su se tako rasporedili, da je svako boravio u drugo vreme, kako bi se u potpunosti ispoštovale propisane mere zabrane brojnijeg okupljanja i u privatnim stanovima. Redovni gosti na slavi, i ovoga puta bili su Mirko i Grodana Bokun – ističe. Ilija za “Vesti”.

On se sa prijateljima društva redovno viđa i na nedeljnim bogosluženjima u Crkvi, i smatra da naš duhovni život ne sme da trpi, ma kakva zaraza zahvatila celu planetu.