Tanjug/AP
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prekršio je Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade, kaže Andrija Mandić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta navodi i da su zbog toga svi poslanici parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta 2020. godine potpisali inicijativu za razrešenje Ðukanovića i da će taj proces ubrzo uslediti.

Mandić ističe da je nesumnjivo utvrđeno da u Skupštini Crne Gore postoji jasna većina koja je predložila mandatara za sastav nove vlade i ukazuje da je Ðukanović po Ustavu bio u obavezi da na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade pozove predstavnike svih partija zastupljenih u Skupštini, ali da to nije uradio.

– Nasilje i protivustavno ponašanje predsednika se ne može tolerisati, pogotovo što se radi ne samo o kršenju Ustava, nego i o krivičnom delu zloupotrebe službene dužnosti – rekao je Mandić u intervjuu za “Novosti”.

On tvrdi da je predsednik funkciju zloupotrebio da bi ostvario sopstvenu i korist svoje politike, a protiv Crne Gore i njenih građana, kršeći Ustav i zakone, što je zabranjeno i kažnjivo, I poručuje da je pravo mesto za izricanje kazne Skupština Crne Gore.

1 COMMENT

  1. PA kako da ga smenite kad se covek naviko da bude predjsednik. Sta ce on jadan da radi ako ga smjenite kad on nista drugo nezna da radi. Umrece od tuge gde ce vam dusa xaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxxax

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here