EPA/Malton Dibra
Milo Đukanović

Vanredni kongres crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) biće održan u nedelju.

Predsednik te stranke Milo Đukanović je najavio da će u Glavnom odboru biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

On je u intervju za agenciju Mina ocenio da je kongres DPS koji će biti održan u nedelju biti “samo jedan međaš” u istoriji te partije, koji će im pomoći da nastave dalje putem realizacije veoma jasne, konzistentne i realne vizije.

Đukanović smatra da će kongres biti prilika da se promenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredelenja.

Na pitanje da li ostaje na čelu DPS-a, Đukanović je rekao da je to deo razgovora.

– O tome ćemo, kao i uvek do sada, ozbiljno razgovarati. Ovo je poslednji put da DPS na takav način bira predsednika. U Statutu koji ćemo, verujem, usvojiti na kongresu, predviđeno je da najkasnije za dve godine imamo neposredan izbor predsednika stranke – rekao je Đukanović.

Prema pisanju medija, u Programu DPS koji treba da bude usvojen na kongresu, navedeno je da će ta stranka stvoriti politički savez koji će se “suprostaviti negatorima crnogorskog identiteta i pokušajima ugrožavanja tekovina referenduma o nezavisnosti iz 2006. godine”.

U Programu se navodi i da je “manipulacija religijskim osećanjima jednog broja crnogorskih građana u režiji Srpske pravoslavne crkve poslužila kao izgovor za napad na fundamentalne vrednosti moderne Crne Gore”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here