EPA/Armando Babani
Milo Đukanović i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je da je srpskom predsedniku uoči izbora rekao da je Srbija davala logistiku velikosrpskom nacionalizmu „prema Crnoj Gori“ i da je Vučićev odgovor, kako on kaže, bio „zaogrnut“ brigom za prava srpske manjine u Crnoj Gori.

Ðukanović je to rekao u intervjuu za emisiju „Oko Globusa“, koja je emitovana na portalu zagrebačkog Jutarnjeg lista.

Na konstataciju da je otvoreno optužio Srbiju za verbalnu i političku agresiju i mešanje u izborni proces u Crnoj Gori i pitanje da li je o tome razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Ðukanović kaže:

– Gotovo da nema zvaničnika Srbije koji se poslednjih godinu dana nije direktno i brutalno umešao i u politički život Crne Gore i u izborni proces. Bilo je i medijskog divljanja. Nema nikakve dileme da je današnja Srbija davala logistiku velikosrpskom nacionalizmu prema Crnoj Gori.

Navodi da je nedavno, pre izbora, razgovarao sa Vučićem i ukazao mu na to, ali je odgovor „bio zaogrnut plaštom zabrinutosti za ugrožena prava srpske manjine u susednim državama“.

– Imao sam utisak da je Vučić nešto preduzeo prema medijima, pa je agresija utihnula za jednu oktavu. Ali, pušten je duh iz boce koji se sada ne može kontrolisati – kaže Ðukanović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime