EPA/Toms Kalnins
Milo Đukanović

Srbija ne može da podnese da Crna Gora pre nje postane članica Evropske unije, tvrdi aktuelni šef crnogorske države i kandidat DPS za predsednika Crne Gore na predstojećim izborima Milo Đukanović i ponovo optužuje protivkandidata  u drugom izbornom krugu Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad da je, kako je naveo, dobio zadatak od “onih koji ne žele evropsku Crnu Goru”.

Đukanović je na predizbornoj tribini u bjelopoljskoj Loznoj Luci rekao da ako građani žele evropsku budućnost, onda, kako je naveo, ove moramo da pošaljemo u prošlost.

Đukanović je kazao da je za proteklih 30 godina na vlasti naučio da kad god je bilo kritično, ljudi u Crnoj Gori su pametno prelomili.

– Tako da, ja sam u ovoj završnici kampanje apsolutni optimista. Ja sam čovek koji snažno veruje u svoje prednosti i koji snažno veruje u svoju pobedu na izborima u nedelju – kazao je Đukanović, saopšteno je iz DPS.

Kritikujući stranke pobednice na parlamentarnim izborima u avgustu 2020., kada je njegova DPS prvi put nakon tri decenije otišla u opoziciju, Đukanović kaže da je “velikosrpski nacionalizam” ovu politiku razumeo kao “novu priliku da pokuša da anektira Crnu Goru i da Crnu Goru usisa u sastav ‘velike Srbije’ koji se danas modernije formuliše kao ‘srpski svet'”.

– Nisu uspeli u tome zato što im mi nismo dozvolili. Državotvorna opozicija koja je prethodno stvorila tu državu, branila ju je odgovorno prethodne dve i po godine – istakao je Đukanović i ocenio da je “pokušano ugrožavanje građanskog karaktera države”.

Za protivkandidate iz prvog kruga je rekao da su ideolozi “velike Srbije” ne samo u Crnoj Gori nego u svim drugim državama u kojima žele da ostvare svoje interese.

– Da kažem, razvijaju jednu širu platformu i imaju više kandidata tražeći među njima onoga ko najbolje može da ostvari njihov interes. Nedavno su bili neki izbori u Bosni i Hercegovini i setićete se nekih hapšenja koja su se tamo događala i koja su nam potvrdila da je Beograd i tada finansirao dva-tri kandidata pa koji upali – naveo je, između ostalog, Đukanović, prenosi Tanjug.

5 COMMENTS

  1. Muka mi je svaki put kad citam njegove bljuvotinje.Pa uveo je Crnu Goru u NATO u zlocinacku vojnu silu a nije pitao narod.Evropska unija pusta bezuslovno sve zemlje koje im Amerika naredi.

  2. Licno ti zelim da udjete a da Srbija ne udje. Kad udjete cekaju te njihovi zakoni. Oni nisu zaboravili tvoj duvan i drogu.

  3. Ajd’ ne s* Milo … Odavno je proslo to vreme. Ulazak u EU znaci pristup EU fondovima za nerazvijene sto bi ti rado pokrao. Mada CG nebi kostala godisnje zapad ni koliko jedan F16, koliko ste jadni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here