EPA/Andrzej Lange
Milo Đukanović

Aktuelni crnogorski predsednik i kandidat DPS za još jedan mandat na čelu države Milo Đukanović je u okviru izborne kampanje na tribini u Plužinama govorio o tri vrste maipulicija aktuelne vlasti od kojih je, kako kaže, jedna o “navodno ugroženom srpstvu” u Crnoj Gori za šta je optužio zvanični Beograd.

– Tobož srpstvo je ugroženo u Crnoj Gori. Evo dugo sam na političkoj sceni, kao i neki među vama, pokušavam da se setim ko je to u Crnoj Gori na bilo koji način bio prikraćen i odgovarao svejedno javno, politički, krivično, bilo kako, zbog toga što je pripadnik ovog a ne onog naroda, ove a ne one vere – upitao je Đukanović.

Ustvrdio je da od toga nema ništa i da je, kako navodi, “zapravo ta priča njima trebala da bi oni sebi i dalje nabacivali posao”.

– Oni su lideri srpskih partija u Crnoj Gori, oni moraju sebi da nađu posao, da kažu da su Srbi ugroženi, da ne mogu da opstanu bez njih i još važnije od toga, oni fakturu za to stalno ispostavljaju Beogradu. Beograd finansira to njihovo spašavanje Srba svuda po regionu, a zapravo ispod te manipulativne priče krila se, jedna vrlo štetna i vrlo opasna namera, a to je da u suštini oni služe interesima drugih država, a ne da služe svojoj državi Crnoj Gori – rekao je Đukanović na predizbornoj tribini u Plužinama.

Đukanović je ustvrdio da Srbi u Crnoj Gori to rade zato što, kako kaže, ne vole svoju državu, jer da je vole, glasali bi na referendumu 2006. godine za svoju državnu kuću.

– Šta biste vi mislili da imate člana domaćinstva koji gleda kako da vam sruši krov nad glavom. I ovo je vaš krov nad glavom. To je politički okvir i politička platforma u kojoj su oni delovali. Nažalost, oni su time ugrozili ne samo svoje dostojanstvo, nego i dostojanstvo svih nas, dostojanstvo Crne Gore i Crnogoraca. Nisu Crnogorci nikada služili drugima, Crnogorci su uvek služili sebi i svojoj kući – kazao je Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

Šef crnogorske države, koji je na vlasti duže od 30 godina što na mestu predsednika, što na mestu premijera, tvrdi i da je prethodna vlada Zdravka Krivokapića i aktuelna Dritana Abazovića, kome je on dao mandat, nanela veliku štetu Crnoj Gori.

Između ostalog, kaže, rasterali su investitore i pogasili mnoge biznise.

– Terajući investitore i gaseći biznis, oni su zatvarali radna mesta. Tako da mi danas opet imamo kao vrlo težak problem u Crnoj Gori koji smo bili poprilično dobro rešili – ozbiljnu nezaposlenost…. – naveo je Đukanović.

Potrošili su, kazao je, sve što je bilo namenjeno kapitalnim investicijama i zadužuju se po ogromnim kamatama. Ne zna, kaže Đukanović, da li je vlada napravila veći dar-mar u sistemu zdravstvenog osiguranja i u obrazovanju ili u sistemu bezbednosti.

– Nažalost, država koja je do juče kvalifikovana od međunarodnih partnera kao oaza stabilnosti kao jedan uzor multietničkog, multiverskog društva, danas se kvalifikuje, kao rak-rana Balkana i Evrope, i kao potencijalni izvor krize za ceo region Zapadnog Balkana – naveo je Đukanović i dodao da ovo stanje treba što hitnije prekinuti.

Govoreći o svojim protivkandidatima, Đukanović je rekao da je reč o ljudima koji će za dve tri godine biti marginalci, a izbori su, kazao je, sada i neodgovornu vlast treba promeniti.

Očekuje da će nakon pobede na predsedničkim izborima, DPS povratiti vlast na parlamentarnim koji će, uveren je, uslediti.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA! SRBIJA USKORO U EU I NATO! SRBIJA ĆE KONAČNO BITI SA ONIMA KOJIMA I SAMA PRIPADA! SRBIJA KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA! ŽIVELA EU I SRBIJA U NJOJ GDE I SAMA PRIPADA! ONIMA KOJIMA SE NE SVIĐA ČEKA IH MAJČICA RUSIJA, DA IH DOČEKA U TOPLI ZAGRLJAJ.

  2. Мило ти си био тобож комуниста, тобожсрбин , тобож црногорац ,
    Зашто си унука крстио под Острогом
    У СпЦ
    А ниси код мираша?
    Чудна та твоја вјера

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here