Tanjug
Milo Đukanović

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je da će od velikosrpskog nacionalizma braniti Crnu Goru svim sredstvima, ali i da veruje da će to učiniti u institucijama.

– Velikosprski nacionalizam pokušava da pod novim motom “srpskog sveta” maligno utiče na Crnu Goru, ne odustajući od Velike Srbije kao projekta kojem je samo promenjeno ime – kazao je Đukanović u intervjuu za Televiziju Crne Gore.

On je rekao da je Crna Gora za vrlo kratko vreme od zemlje pouzdane stabilnosti i ekonomskog prosperiteta i zemlje koja gaji multikulturalizam postala zemlja koja se opisuje kao potencijalno žarište na Zapadnom Balkanu.

– To moramo vezati za parlamentarne izbore na kojima je došlo do promene vlasti. Ne mislim da je problem u promeni vlasti, bio sam svestan da se taj trenutak približava, kroz iglene uši smo prošli 2016, nema govora da je promena vlasti proizvela tu nestabilnost. To je proizvela politika nove koalicije i nove Vlade. Ta politika udarila na temeljne vrednosti savremene Crne Gore i ugrozila je sam karakter Crne Gore kao građanske države – naveo je Đukanović.

On je dodao da je ipak optimista da će Crna Gora sačuvati bezbednost.

Poslednjih dana građani su blokirali pojedine saobraćajnice zbog namere vlade da izmeni odluke koje se odnose na dobijanje državljanstva. Vlada je u međuvremenu privremeno odustala od usvajanja tih propisa. Premijer Zdravko Krivokapić je optužio Đukanovića i DPS da stoji iza tih protesta.

Đukanović je kazao da je snažan zagovornik institucionalnog delovanja i da je on odgovoran čovek i da ne želi Crnu Goru u haosu kojom će se upravljati van institucija.

1 KOMENTAR

  1. Великосрпски национализам је једини спас за све Србе, укључујући и оне који се данас, зову Црногорцима.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime