Dukat u rukama Vojne Savković

0

Na Badnji dan i Badnje veče službu je vodio protonamesnik Stanko Rakić, a opsluživali su protonamesnici Predrag Gajić, Slobodan Miljević i đakon Dragoslav Ćorković, dok je na Božić službu vodio starešina hrama Predrag Gajić a opsluživali su već pomenuti sveštenici.

Veselo, veličanstveno i u dobrom raspoloženju kao što je i do sada bilo Srbi su u Štutgartu sa okolnim mestima veselo proslavili veliki dan uz sve tradicionalne običaje unošenje badnjaka, pijukanje najmlađih, molitve i lomljenje česnice u hramu. Ove godine dukat je našla Vojna Savković.

Nikola jači od povrede

U hram su došli i mnogi Srba sa strane a jedan od njih je i Nikola Kurtić (18) koji je povređen došao sa sestrom iz Rotenburga na Švarcvaldu.

Članice Kola srpskih sestara su i ovoga puta nudile kuvano vino i rakiju a dobro raspoloženje vladalo je u porti hrama koja je bila premala za sve naše vernike. Članovi hora "Sveti knjaz Lazar" su pratili liturgije dok su svi vernici radosno celivali ikone i radovali se velikom prazniku. Mnogi su uzeli i slobodan dan jer su želeli da na svoj Božić sa ukućanima budu kod kuće i da uz česnicu i pečenicu ručaju.

Dobro raspoloženje je nastavljeno takom celom dana Božića kao i drugog dana Božića gde je iako je bio radni rad u hramu bilo dosta vernika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here