Kompanija "Dunav osiguranje" a.d.o.
Zdravije okruženje za najmlađe sugrađane

Proslava jubileja uvek je prilika da se važan dan obeleži u duhu solidarnosti i humanosti. Pored toga što je poslednji dan maja značajan kao datum kada Kompanija “Dunav osiguranje” sa svojim zaposlenima obeležava 48 godina, tradicija je već postala da se posebna pažnja pokloni ulaganju u projekte društvene odgovornosti i stvaranju lepšeg i zdravijeg okruženja.

U cilju zaštite životne sredine i ulaganja u lokalnu zajednicu, naročito u njene najmlađe članove, predstavnici Kompanije “Dunav osiguranje” i njenog reosiguravajućeg društva “Dunav RE” pružili su podršku Ministarstvu zaštite životne sredine i Opštini Savski venac, kako bi realizovali projekat zamene sistema grejanja u vrtiću “Pčelica”. U sklopu akcije redukcije emisije štetnih čestica i ozelenjavanja životnog prostora, tim projektom je predviđeno prelaženje sa sistema grejanja lož uljem na daljinsko grejanje na gas, kako bi se obezbedilo čistije i zdravije okruženje za boravak najmlađih u vrtiću.

Ovim povodom, predstavnici “Dunav osiguranja”, predsednica IO Kompanije Ivana Soković i predsednica društva za reosiguranje “Dunav RE” Zorana Pejčić istakle su značaj očuvanja životne sredine kroz unapređenje ekoloških rešenja, kao sastavni deo strategije osiguravača i reosiguravača, ali i kulture samih kompanija.

– Podižući svest o značaju zaštite životne sredine, ponosni smo što Kompanija “Dunav” i njeno reosiguravajuće društvo “Dunav RE” pružaju doprinos kako bi još jedan vrtić na opštini Savski venac prešao na ekološki prihvatljiv sistem grejanja i adekvatno se pripremio za zimsku sezonu. Poboljšanje kvaliteta vazduha jedan je od prioriteta u našoj zemlji, a sprovođenjem ove akcije želimo da pošaljemo poruku o važnosti brige za sredinu u kojoj živimo, navela je predsednica Izvršnog odbora Kompanije Ivana Soković, dodajući da “Dunav” dugi niz godina osigurava svu decu u okviru 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda.

Družina iz vrtića “Pčelica”

– Ulaganjem u obnovu škola i vrtića, Opština Savski venac pokazala je da naročito brine o najmlađima. Projekti zamene kotlarnica grejanja nedavno su odobreni u još dva vrtića ove predškolske ustanove, “Sveta Petka” i “Grofica Olga”, dok je višedecenijski problem grejanja rešen u osnovnim školama “Vojvoda Mišić” i “Stefan Nemanja”, istakao je predsednik Opštine Savski venac, Miloš Vidović.

Zajedničkim ulaganjem Kompanije “Dunav” i “Dunav RE” u projekat zamene sistema grejanja, u vrednosti od osam miliona dinara, deca vrtića “Pčelica” dobiće zdravije okruženje za odrastanje, a kroz projekat društvene odgovornosti “Prijatelj od detinjstva”, “Dunav osiguranje” nastavlja da brine o onima sa kojima gradi sigurnu budućnost.

Iskrena radost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here