Dunav osiguranje
"Prijatelj od detinjstva" - "Dunav osiguranje" predstavilo projekte društvene odgovornosti za decu

Kompanija “Dunav osiguranje”, koja je prošle godine proslavila 45 godina uspešnog poslovanja, u protekloj godini donirala je više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci. Zahvaljujući sistematskom ulaganju u zajednicu, a pogotovo u najmlađe, “Dunav” je postao jedan od prvih nosilaca međunarodnog sertifikata IQNet SR 10 u Srbiji.

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Kompanija je u 2019. godini podržala aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečije manifestacije.

Dečja filharmonija – na promociji projekta “Prijatelj od detinjstva”

U protekloj godini, “Dunav” je podržao više od 50 dečjih sportskih klubova, kao i regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo više od 100.000 dece u 148 mesta i gradova Srbije. Sport je bio podržan i putem škola talenata, sa više od 1.500 polaznika. Donacijama za više od 250 škola, Kompanija je obezbedila bolje uslove za učenje i boravak 500.000 dece u Srbiji.

Umetnost je, kao i sport, bila podržana i putem škola talenata koje broje više od 1.170 polaznika. Ta podrška bila je vetar u leđa mnogim perspektivnim mladim ljudima, a saradnja s lokalnim samoupravama rezultirala je i podrškom brojnim dečjim manifestacijama, kao i zdravstvenim i kulturnim ustanovama koje su animirale 75.154 dece. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, deci u brojnim ustanovama i školama širom Srbije poklonili smo 4.200 novogodišnjih paketića.

Marina Maljkovic i mr Mirko Petrović na prijemu povodom promocije projekta “Prijatelj od detinjstva”

Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora “Dunav osiguranja”, istakao je da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju, te da će u 2020. godini ova ulaganja biti nastavljena programom društvene odgovornosti pod sloganom “Prijatelj od detinjstva”.

– Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja. Različitim oblicima podrške najmlađima, u 2019. godini za decu Srbije izdvojili smo više od 120 miliona dinara, odnosno više od milion evra. U tesnoj saradnji s Vladom, a u skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, nastavićemo izgradnju lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu. Što se više bude razvijao “Dunav”, razvijaće se i naša podrška za mlade, obrazovanje, umetnost i brojne druge oblasti – izjavio je Petrović.

Tamara Grujić na predstavljanju projekta “Dunav osiguranja” – “Prijatelj od detinjstva”

Kao jedan od značajnijih segmenata društvene odgovornosti, istaknuta je višegodišnja saradnja sa projektom “S Tamarom u akciji”, u okviru koje je, pored standardne podrške osiguranju obnovljenih domaćinstava, ove godine podržano renoviranje škola širom Srbije, čime su obezbeđeni bolji uslovi za školovanje učenika.

Tamara Grujić, autorka projekta, tim povodom rekla je da je saradnja s Kompanijom “Dunav”, na njeno lično zadovoljstvo, počela posle samo dve sezone ove emisije. Za pune tri godine saradnje Kompanija “Dunav osiguranja” pomogla je 80 domova, tačnije osigurala 80 domova socijalno ugroženih porodica širom Srbije.

U svom emotivnom obraćanju, istakla je:

– Čovek koji se bavi humanitarnim radom uvek se pita da li i na koji način treba da govori o svojim aktivnostima. S obzirom na to da ja imam televizijsku emisiju, javnost je dovoljno upoznata s mojim radom… Međutim, u početku mi nije bilo lako da pronađem kompanije s kojima ću ostvariti saradnju, a takođe nije lako ni naći kompanije s kojima možete imati nepromenjenu dugoročnu saradnju. Još je ređe da ostvarite takvu saradnju i međusobno poverenje da se zajedničke aktivnosti šire. Kad se to desi, u ovakvom vremenu, koje nažalost karakteriše sunovrat ljudskih vrednosti, kada se u medijima uglavnom pojavljuju ružne vesti – imam potrebu da javno ukažem na zajednički rad svog tima i izrazim izuzetnu zahvalnost „Dunavu“ i istaknem da sam ponosan na saradnju sa Kompanijom “Dunav osiguranja”. Nadam se da će se naš rad nastaviti i da ćemo zajedničkim snagama činiti samo lepe stvari, kao i da ćemo inspirisati i druge kompanije na veću društvenu odgovornost.

Društveno odgovorno poslovanje “Dunav osiguranja” uočeno je i nagrađeno međunarodnim sertifikatom IQNet SR 10, koji predstavlja ključni sertifikat u oblasti korporativne društvene odgovornosti..

Statueta u znak zahvalnosti za saradnju – Ivana Jovanović i mr Mirko Petrović

Sportske igre mladih Srbije

U obraćanju okupljenima Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih je rekla da su Sportske igre mladih Srbije s ponosom nosile ime Kompanije “Dunav osiguranja”, kao generalnog sponzora u 2019. godini. Čestitala je jubilej Dunavu i uspešnu poslovnu godinu i dodala:

– Posebno zahvaljujemo mr Mirku Petroviću, predsedniku Izvršnog odbora Kompanije “Dunav osiguranja”, na podršci Igrama u interesu dece Srbije i dece regiona, kao i na svim lepim rečima o projektu Sportskih igara mladih i njegovoj vrednosti, kao i o radu naše organizacije. Hvala od srca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here